Grön rehabilitering i form av SPIRA uppmärksammas i media

Det är roligt att Skurups kommun tar tag i de problem som psykisk ohälsa för med sig både för den enskilde och deras anhöriga men även för samhället. Tidningen Hippson har en artikel om Conquistagårds ”grön rehabilitering” publicerad som förra veckan, v45.

Skurups kommun lokaltidning har publicerat en artikel på denna länk

http://ystad.lokaltidningen.se/nyheter/2018-11-07/-H%C3%A4star-hj%C3%A4lper-m%C3%A4nniskor-till-b%C3%A4ttre-vardag-3469987.html.

Följ gruppen och deras upplevelser på grön rehabiterings fliken. Varje torsdag utkommer ett nytt grön rehab blad som knyter an till forskning  och information om vad som kan vara bra att veta . Det är ett vida begrepp psykisk ohälsa men det finns säkert något här och där som kan vara till nytta.  

Livet kan vara med sol eller motsols.  Detta är Beddingestrand . Bilderna är tagna på samma plats. Skillnaden är med eller motsol Det är kanske rent av bra att vissa dagar är antingen eller så att livet självt inte bara blir en gråzon….

Posted in Uncategorized.

One Comment

  1. Hittat hit av en slump och blev superglad o intresserad av spira – ska läsa allt jag hittar om det sen,. Har en son med autism o hästarna är oslagbara i terapeutiskt syfte. Genom att bara finnas, det är nåt magiskt över dem. Andra gången min son satt på hästryggen slutade han ticsa med ansiktet, det bara försvann och har aldrig kommit tillbaka. Det blir inte tydligare än så eller hur! Vi har egna hästar nu o min sons häst följer sitt hjärta o är en naturbegåvning i sin roll. Ville berätta bara, nu ska jag läsa mer om detta spira!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *