Graciano SCL

Född 9 maj 2013 hemma hos oss på Conquista Gård, Havberg.

 

                                                        ee:  PRH Gallego GK

e: PRH Gaucho MK

                                                        eu:  St.Pr.St Macarena MK

 

                                                       ue: Crusero de Cascabel

u: DWB Lilly

                                                       uu: Liliana

Graciano är en mycket unik häst. Han har  inte bara utstrålningen, extriören, gångarterna utan det som är Gracianos främsta kännetecken är att han bara har ett öga. Sommaren 2015 fick han en hornhinneskada och läget var så akut att de fick ta bort ögat akut för att hans liv skulle räddas. Graciano är vår blivande stjärna, vi har stora förhoppningar på honom som avelshingst och han väntar sina första avkommor 2016. Han har ett mycket behagligt temperament och är mycket lättlärd. Skall ridas in våren 2016. Graciano har en mycket intressant härstamning, han är efter vår egna avelshingst Gaucho EK som premierades som hingstsegrare i sin klass. Graciano är Gauchos första hingstföl. Graciano är undan vårt USA importerade avelssto DWB Lilly som är ett mycket trevligt och rastypsikt sto med en gammal gedigen stam. Hon fick sitt första föl 2010, ett hingstföl efter DW Tulio som såldes till Ryssland som avelshingst.

Graciano är en stor Paso Peruano, ca 1,55 i mankhöjd. Ett stort vackert huvud och fina gångarter. En stark och uttrycksfull tölt, en stor trav med lyft och en kort och rund galopp.

Graciano betäcker vid hand hemma på gården säsongen 2016, alla ston oavsett ras är välkommna! Efter SLU undersökning om töltgenen konstaterades att Pason har två töltgener så även om stoet är av annan ras så nedärver fölet en töltgen.

Pris: Språngavgift 2000 kr + Levandefölavgift 4000 kr. Uppstallningskostnader tillkommer.

Gracianos avkommor

DSC_6415

 

DSC_6456

DSC_6445-2