Gaucho EK

Född 4 juni 2007 hos Stuteri Stengaardsminde, Danmark

 

                                                        ee:  PRH Feliciano GK

e: PRH Gallego MK

                                                        eu:  St.Pr.St RyR Galactica

 

                                                       ue:  PRH RyR Galpon

u: St.Pr.St Macarena MK

                                                       uu: St.Pr.St Marinera MK

GAUCHO1

Gaucho EK föddes 4 juni 2007 hos Ellen Korsgaard på Stuteri Stengaardsminde i Hörsholm utanför Köpenhamn. Han är den förstfödda hingsten i Danmark. Han har en mycket stark stam med många ledande avelsmatadorer. Är efter hela 3 generationer med godkända avelshingstar och premierade ston. Gaucho är efter stoet Macarena MK som är klassvinnare för statspremierade ston som i sin tur är efter direkt godkända Peruimporterade hingsten RyR Galpon som har flera ledande tävlingsmeriter i bl.a. Paso Llano A. Macarenas moder är stoet Marinera MK som också är ett premierat avelssto. Gaucho är efter den godkända hingsten Gallego MK som i sin tur är efter Engelska hingsten GK Feliciano som har flera 1 plats placeringar bl.a. i Bosalklass PPV Meisterschaft 1999 . Gallegos moder är Peru importerade stoet RyR Galactica som är premierat avelssto som bl.a. tog 1 placering på Halfterklasse för 3 åriga ston i PPV-Meisterschaft 1999.

Gauchopremierades som " Siegerhengst" över alla hingstar som visades 2011 i Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg e.v. Våren 2011 började han sin inridning hos den välkända Kaja Stuehrenberg i Tyskland, han är idag en mycket trevlig och lugn häst med mycket fina gångarter. Han har en lugn och uttrycksfull termino, en stor och luftig trav samt en kraftig och mjuk galopp. Gaucho är en reslig och kraftigt byggd hingst med ett fantastiskt temperament och utstrålning.

Gaucho betäcker vid hand hemma på gården säsongen 2016, alla ston oavsett ras är välkommna! Avkomman kommer oavsett stoets ras ärva Pasons töltliknande gångart.

Pris: Språngavgift 2000 kr + Levandefölavgift 4000 kr. Uppstallningskostnader tillkommer.

 

Gauchos avkommor

IMG_7374

gaucho körung

IMG_0143